Activiteiten

Stadsmeditatie
Langzamerhand gaat de stad weer open en dat betekent dat we ook de stadsmeditatie weer is begonnen. In de maanden juni, juli, augustus en september 2021 wordt er iedere vrijdag tussen 12 en 13 uur gemediteerd bij het Stadspodium op het Grote Kerkplein.
Eens per maand is er tegelijkertijd een wandelmeditatie (op 11 juni, 9 juli, 6 augustus en 3 september onder voorbehoud). De bedoeling is dat deelnemers  kunnen kiezen tussen meditatie op het stadspodium of meedoen aan de wandelmeditatie. De wandelmeditatie duurt +/- 45 minuten. Vertrek en eindpunt is op het Stadspodium. Iedereen kan meedoen, we passen het tempo aan elkaar aan.

We organiseren de stadsmeditatie sinds 2017. Deze worden steeds door een andere deelnemer aan het Boeddhahuis geleid. Dit jaar maakte Pameijer TV een filmpje over de Stadsmeditatie en op 14 september verscheen er een artikel van Willem Pekelder in NRC. Bij de laatste bijeenkomst op 27 september mediteerde Erik Lemmers  van Radio Rijnmond tussen 10 en 13 uur met ons mee.

Boeddhafestival
Op 9 februari 2020 vond de vijfde editie van het Boeddhafestival plaats in Centrum Djoj. Eric Hoogcarspel schreef naar aanleiding van het festival het artikel ‘Stilte in de storm.’ 

Muziek was er van de singer-songwriter Sarah Sounds en van de Rotterdamse rapper Far-I. Last but not least kon je kennismaken met twaalf Rotterdamse boeddhistische groepen. Het hele programma vind je in het programmaboekje.