Vipassana

 

  SVMR

Een plek en mogelijkheden om samen te mediteren en ervaringen uit  te wisselen. Deze groep is bedoeld om mensen met meditatie ervaring de mogelijkheid te geven langer te mediteren. Het mediteren in groepsvorm is een stimulans en versterkt je motivatie en kennis. De woensdagavond is de vaste (inloop) avond en meestal is er 1 maal per maand op de eerste zondag een meditatiedag met een ervaren gastdocent. De meditatievorm is Vipassana meditatie maar als je al ervaring hebt met een andere meditatievorm dan ben je ook welkom. De in psychologische kringen bekende “Mindfulness” (nederlandse vertaling: “Opmerkzaamheid”) meditatievorm is afgeleid uit de Vipassana meditatievorm.

Vipassana meditatie staat ook wel bekend als inzichtmeditatie. Vipassana meditatie is een meditatietechniek die 2500 jaar geleden werd onderwezen door Siddhartha Gautama of beter bekend als Boeddha. Vipassana‚Ä®is een eenvoudige, praktische  meditatie-techniek die door mensen van alle religies en achtergronden gebruikt kan worden. Centraal staat de ontwikkeling van opmerkzaamheid en gelijkmoedigheid. Deze termen zijn in het Engelsbekend als  ‘mindfulness’ en ‘equanimity’. De Mindfulnesstrainingen vinden hun oorsprong dan ook in de Vipassana meditatie.

Voor meer informatie: www.vipassanarotterdam.nl

DharmaBuddies010

Een peer-leaded sangha die is opgericht na het uiteengaan van Tegen de Stroom in. De  groep komt iedere eerste en derde maandagavond van de maand samen in een ruimte van Humanitas aan de v/d Sluijsstraat 454 in Rotterdam, van 19.00 tot 21.00 uur. De meditatie start om 19.30 uur. DharmaBuddies010 beoefent Vipassanameditatie vanuit de Theravadatraditie. Er worden Dharmatalks verzorgd met steeds een ander thema.   DharmaBuddies010 communiceert veelal via Facebook. Je vindt ze ook op de Insight Timer app. Bel voor meer info 06 – 340 930 63 ( Evelyn, Lilian, Thomas).