Tibetaans

Phuntsok Chö Ling is een open boeddhistisch centrum: iedereen is welkom om kennis te maken met meditatie en het boeddhistisch onderricht.
Wij organiseren meditatiecursussen, lezingen, meditatieweekenden en retraites. Na een eerste kennismaking met meditatie, kun je bij ons ook verder studeren. Op elke doordeweekse avond zijn er in onze tempel in Rotterdam studieklassen op verschillende niveaus.

Bij Phuntsok Chö Ling krijg je les van de Tibetaanse leraar Lama Jigmé Namgyal die je een laagdrempelige manier laat kennismaken met de boeddhistische kijk op het leven. Hij geeft uitleg over de werking van je geest en de methoden om hierin rust te brengen. Door dit onderricht krijgt je meditatie een diepere betekenis en meer effect in je dagelijkse praktijk.

Onder leiding van Lama Jigmé willen wij een brug slaan tussen een eeuwenoude vredescultuur van wijsheid en mededogen en de westerse manier van leven.

Voor meer informatie:

www.phuntsokcholing.org

 

 


Nalandabodhi Nederland is eind 2010 opgericht en is onderdeel van Nalandabodhi Internationaal. Deze organisatie staat onder leiding van de Dzogchen Ponlop Rinpoche. Nalandabodhi heeft als doel om de boeddhistische lering geschikt te maken voor de westerse geest in de 21e eeuw, zonder de oorspronkelijke diepte te verliezen. Zie voor een overzicht van de activiteiten van Nalandabodhi in Nederland en Rotterdam de website.

De paden van studie, beoefening en actie in aandacht

Dzogchen Ponlop Rinpoche heeft een twee-jarig pad van studie beoefening en actie in aandacht ontworpen voor de ‘westerse geest’. De drie twee-jarige paden staan open voor iedereen. De paden worden in Rotterdam aangeboden, naast algemene oriëntatie cursussen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebo Ebbens of Katja Paping via:

rotterdam@nalandabodhi.org

 

 

Logo Shambhala Rotterdam_staand_FC

Wij zijn een centrum voor boeddhistische meditatie en studie binnen de traditie van Shambhala opgericht door wijlen meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche. Tegenwoordig wordt Shambhala geleid door Sakyong Mipham Rinpoche.

Wilt u kennis maken met ons centrum of met de beoefening van meditatie? Dan bent u van harte welkom op de donderdagavond. De meditatieavond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. We stellen het op prijs als u een kwartier voor aanvang aanwezig kunt zijn. Op deze open avonden is er altijd een instructeur aanwezig die u een eerste meditatieinstructie kan geven.

Na het ontvangen van de meditatie instructie is open meditatie bij ons mogelijk op de dinsdag- en donderdagavond en de woensdagochtend. Het bijwonen van deze avonden en het krijgen van de meditatieinstructie zijn kosteloos een bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld.  Op de maandagavond in de even weken vinden onze buddhist youth nights plaats, een gelegenheid voor jongeren om samen te koken, eten en mediteren.

Ook organiseren wij het hele jaar door cursussen en weekendprogramma’s. Voor het programma van de komende periode in Rotterdam klik hier (link naar:  http://shambhala.nl/calendar_local.php?center=40).

Voor meer informatie zie:

www.shambhala.nl (graag de link aanpassen naar http://www.shambhala.nl/index.php?id=7400 zodat mensen direct op de Rotterdamse pagina uit komen)