Nieuws

Stadsmeditatie in de zomermaanden

Sinds 2017 organiseren we in de maanden juni, juli, augustus en september stadsmeditatiebijeenkomsten, iedere vrijdag van 12 tot 13 uur. De meditatiebijeenkomsten werden steeds door een andere deelnemer aan het Boeddhahuis geleid. Dit jaar maakte Pameijer TV een filmpje over de Stadsmeditatie en op 14 september verscheen er een artikel van Willem Pekelder in NRC. Bij de laatste bijeenkomst op 27 september mediteerde Erik Lemmers  van Radio Rijnmond tussen 10 en 13 uur met ons mee. Hij sprak daarvoor met Carin van Es, Maarten Vermeulen, Lydia van der Pol en Marnix van Rossum. Volgend jaar weer, van juni tot en met september. Iedereen is welkom.

Hospice De Liefde zoekt vrijwilligers

Hospice de Liefde is op zoek naar vrijwilligers die mensen in hun laatste levensfase willen begeleiden, hand-en-span-diensten kunnen verrichten en ook vrijwilligers die vanuit hun boeddhistische/meditatie beoefening iets kunnen betekenen. Juist in de boeddhistische beoefening is omgaan met loslaten, de dood een centraal gegeven. De middag biedt gelegenheid om dat met elkaar nader te verkennen. Binnen het hospice zijn uitstekende methodes ontwikkeld om met sterven en de dood om te gaan, en vooral ook hoe je als vrijwilliger met de stervende medemens om kunt gaan.

Ben je nieuwsgierig wat Hospice de Liefde doet? Denk je eventueel een bijdrage te kunnen leveren als vrijwilliger? Wil je je eigen meditatieproces iets verdiepen m.b.t. sterven en doodgaan? Kan je meditatiegroep of sangha iets bijdragen? Neem dan contact op met e.kleisterlee@hospicedeliefde.nl.