Boeddhafestival

Op 9 februari a.s. vindt de vijfde editie van het Boeddhafestival plaats in Centrum Djoj. Het festival heeft een vernieuwend en verrassend programma, samengesteld door het Boeddhahuis en Centrum Djoj. Tijdens het festival kun je veel mediteren, luisteren naar de sprekers en met hen meedenken en -praten, een activiteit doen of een workshop volgen, een broodje eten in het restaurant, een gesprek beginnen met een medebezoeker of snuffelen bij de Tibetaanse verkoopstand. Het programma is dit jaar zo samengesteld dat je niet alleen als beginner, maar ook als je veel ervaring hebt met meditatie en boeddhisme je vragen beantwoord kunt krijgen.

Wetenschap, samenleving, kunst
Prof.dr Anne Speckens praat je bij over haar wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van mindfulness en de relatie tussen mindfulness en boeddhisme. Jan de Boer en Caroline van Wijngaarden vertellen je hoe je beter om kunt gaan met de hedendaagse consumptiecultuur. Henk van Straten schrijft over thema’s als identiteit, zelf/geen-zelf, leegte/vorm. Wat betekent boeddhisme voor hem? 

Boeddhisme in het gewone leven 
Verder zijn er presentaties van maatschappelijk initiatieven zoals van Hospice De Liefde en van de boeddhistische geestelijke verzorging in de gevangenis. Sebo Ebbens presenteert zijn laatste boek en Marnix van Rossum geeft workshops over de dagelijkse praktijk van boeddhisme. Er zijn workshops bloemschikken, haiku’s schrijven en boogschieten. Muziek is er van de singer-songwriter Sarah Sounds en van de Rotterdamse rapper Far-I. De dhammapadda wordt gezongen en er is een studiebijeenkomst over deze muzikale vertolking. 

Meditatie
Last but not least kun je kennismaken met twaalf Rotterdamse boeddhistische groepen: zij bieden workshops aan voor beginners en gevorderden. Op de infomarkt kun je vragen over meditatie en boeddhisme aan hen voorleggen.

Programma
Tickets zijn te koop via de site van Djoj. Kijk voor meer info in het programmaboekje